I Res Publicas tre nye bøker kan du lese om kvinnefrigjøring, arbeideropprør og politisk splid.
Vi kan skilte med tre rykende ferske utgivelser som på hver sitt vis forteller om veien til det moderne Norge.
«De lange linjer. Arbeiderbevegelsens historie i Norge»
Siden 1800-tallet har den norske arbeiderbevegelsen gått i spissen for sosiale, politiske og økonomiske reformer som har endret samfunnet. «De lange linjer» er en fortelling om det moderne Norge, og viser reisen fra en fattig nasjon og arbeiderbevegelsens spede begynnelse til et av verdens mest likestilte samfunn sosialt og økonomisk – og dagens aktuelle politiske kampsaker.
Boka er en lettfattelig innføring i arbeiderbevegelsens historie og kommer med et stort og spennende bildemateriale.
Lanseres på Stratos i Oslo, 10. mai kl. 18.30. Hør Yngve Hågensen og Gerd Kristiansen i samtale med Kaia Storvik. Åpent for alle. Meld deg på her.
Les mer om boka og forfatterne her
Norge er i dag et av verdens mest likestilte land. Hvordan kom vi hit?
Før første gang foreligger en samlet oversikt over norske kvinners liv og kamp. Forfatteren tar oss med til husmorrollen, opprørene, forsøkene på å tøyle kvinners begjær og krav om like rettigheter, til milepæler som stemmerett, fødselspermisjon og likestillingsloven. Resultatet er omfangsrikt, og gis ut i to bind. Denne første boka gir en kronologisk oversikt over de ulike periodene i kvinnekampen.
Velkommen til lansering på Tronsmo bokhandel, Universitetsgata 12, Oslo, torsdag 8. juni kl 17-18.
Hør forfatter og historiker Bodil Chr. Erichsen i samtale med forskningsjournalist og samfunnsviter Ida Irene Bergstrøm.
Les mer om boka og forfatteren her
«Landshøvding og samlingsmann»
Ole Olsen Lian ble leder av LO i 1906, og gjenvalgt på alle kongresser til han uventet døde i 1925. Han kjempet for faglige rettigheter, lønn og normalarbeidsdag gjennom krevende forhandlinger og bitre arbeidskonflikter.
Mest krevende var nok de interne stridighetene i arbeiderbevegelsen. Lian måtte forholde seg til en sterk faglig opposisjon fra 1911 og opprivende partisplittelser tidlig på 1920-tallet.
Les mer om boka og forfatteren her
Kjøp bøkene hos for eksempel tronsmo.no eller haugenbok.no