Aktuelt2019-04-02T10:30:37+02:00

Aktuelt

Framtida får oppmerksomhet!

Ivan Krastevs bok «Framtida er her nå» har fått overveldende omtale og anmeldelser i norske aviser. Boken ble lansert 12. juli og fikk terningkast 5 i VG:

Pengeland i Korona-tider

Oliver Bullough bekymrer seg for hvordan kleptokrater vil benytte korona-krisen til å berike seg selv. Pengeland er ute i pocketutgave.

Hvordan vil pandemien endre verden?

Verden befinner seg nå ved et vendepunkt der akuttfasen av pandemien glir over i en periode preget av langsiktige virkninger på økonomi, samfunn og kultur. Dette beskriver Ivan Krastev i sin bok Framtida er her nå.

Nasjonalisme i koronaens tid

Koronakrisen kan skape økt grobunn for nasjonalismens mørke sider, men kan også benyttes til å forsterke det som er vakkert med nasjonalisme: Den sterke fellesskapsfølelsen, skriver Sylo Taraku i denne teksten.

Kan en bok om klima være en bestselger? Ja!

Dag O. Hessen sin bok har vært på bestselgerlisten 10 uker på rad. «Hele 6500 eksemplarer er sendt ut i bokhandel, det er rett og slett en sensasjon», sier salgs- og markedssjef Gine Jonassen begeistret.

Torkjell Leira utgis i Brasil

«Torkjell Leira er eksponent for en ny generasjon av utenlandske intellektuelle - kalt "brasilianistas" - som kjenner og studerer Brasil bedre og dypere enn de fleste brasilianere.» Dette sier Leonardo Garzaro do Amaral som nå skal utgi Leiras bok i Brasil. Boken ble lansert i Norge i mars, men er allerede

Det nye mulighetsrommet

Margaret Thatcher er blant mye annet kjent for slagordet TINA (‘There Is No Alternative’). I en kriserammet verden er det tid for å erstatte denne resignerte holdningen med TAMA (‘There Are Many Alternatives’).

Skilsmisseskred i sikte

Korona setter parene i en trykkoker. Erfaringer fra andre land viser at livet i lockdown vil føre til et skilsmisseskred. Hvordan overleve skilsmissetsunamien i ens eget liv?

Sikkerhetsnettet som sviktet

Koronakrisen har vist hvor sårbart det norske samfunnet er når arbeidsplasser forsvinner over natten – Omdal og Eliassen tar i arikkelen til orde for borgerlønn som et sikkerhetsnett for alle nordmenn.

Vi hjelper deg med søknad og bok!

Har du en god ide til en bok, men trenger hjelp til å spisse tema? Lurer du på hvordan du kan søke penger til prosjektet? Ta kontakt med en av våre redaktører!

Gratis leseutdrag – Mehta

Alle Res Publicas bøker kommer også som e-bok. Det betyr at du kan lese gratis utdrag fra vårens aktuelle titler.

Gratis leseutdrag – Hammerstad

Alle Res Publicas bøker kommer også som e-bok. Det betyr at du kan lese gratis utdrag fra vårens aktuelle titler.