Aktuelt2019-04-02T10:30:37+02:00

Aktuelt

Årets første utgivelse

Ulovlige stabbur, afghanske tepper, narkotika, korrupsjon og prostitusjon − dette er bare noen av ingrediensene i den delen av norsk politikk som egentlig har minst med politikk å gjøre.

Godt nytt bokår!

Kjære alle, takk for et flott bokår i 2019! Ordskyen er basert på alle de gode anmeldelsene av årets bøker – som vi synes er en fin oppsummering av 2019.

Norge en del av Pengeland

Oliver Bullough besøkte Norge i november for å lansere sin bok Pengeland. Vi har spurt ham om den mulige korrupsjonen i DNB i lys av det han skriver om i boken sin.

11 råd for en «god» skilsmisse

Etter å ha reist landet rundt med foredrag og snakket om Skilsmisseboken i avis, radio og TV –  har Sanna Sarromaa nå samlet sine beste råd:

Norsk korrupsjonsskandale?

Ny bok beskriver mekanismene bak siste dagers store nyhet: hvordan Islands største sjømatkonsern, Samherji, skal ha brukt den norske storbanken DNB for å overføre nærmere 650 millioner kroner via skatteparadis.

Gå inn i … en fin og rolig førjulstid?

Kjøp julegaven hos oss og vi pakker inn gaven for deg.

Res Publicas julegaveguide

På jakt etter gave til den samfunnsengasjerte og nysgjerrige? Res Publicas julegaveguide kan hjelpe! 

4 år siden terroren i Paris

13. november er det 4 år siden terroren rammet Paris, les utdrag fra Vibeke Knoop Rachlines bok «Terror i Europas hjerte».

Bjørn Westlie på HL-senteret

Forfatter Bjørn Westlie har fått mye oppmerksomhet og gode kritikker for sin bok «Det norske jødehatet». 17. november kan du høre ham på HL-senteret i Oslo.

Stavanger sakprosafestival

Hele fire Res Publica-forattere gjester Stavanger sakprosafestival lørdag 23. november. Få med deg Thomas Hylland Eriksen og Dag Herbjørnsrud, Sanna Sarromaa og Øystein Skjælaaen.

Nytt boknett i salg

Forrige boknett fra forlaget ble fort utsolgt, så sikre deg høstens nett nå! Kun 79 kroner pluss porto.

Pengeland – boklansering og debatt

Møt den kjente britiske journalisten Oliver Bullough på boklansering i regi av Res Publica, Agenda og Fagforbundet,tirsdag 22.oktober kl 17.30 på Kulturhuset.