Når du bruker www.respublica.no, gir du oss i Agenda Res Publica Media AS tilgang til opplysninger om deg. Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Informasjonskapsler

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler, som nesten alle andre nettsider, slik at vi kan lage en bedre nettside for deg. Informasjonskapslene eller cookies er små tekstfiler som lagres på din datamaskin, nettbrett eller mobil når du bruker nettsteder.
 

Avvise og slette informasjonskapsler

Dersom du ikke vil akseptere bruk av informasjonskapsler, kan du gå inn og avvise disse ved å endre innstillingene i nettleseren.

Webanalyse

Vi  bruker Google Analytics for å analysere bruken av våre nettsider.  Dette er en viktig del av arbeidet med å lage en best mulig nettsideor brukerne våre. Vi får informasjon om blant annet hvilke sider som er mest besøkt, hvilke nettsider brukerne kommer fra, hvor lenge besøket varer og hvilke nettlesere brukerne har.
 
Vi anonymiserer alle ip-adresser og ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Data knyttet til informasjonskapsler slettes automatisk 26 måneder etter registering. 
 
Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.
 

Personopplysninger

Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger. Grunnlaget for å lagre og behandle opplysningene er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.
 
Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til en person, for eksempel navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse. 
 

Dine rettigheter

Du har rett til vite hva som lagres om deg og du har rett til å bli glemt. Ønsker du oversikt over lagrede personopplysinger eller ønsker at disse skal slettes så kan du kontakte oss på post@respublica.no med emnefelt: Personvern, eller post Res Publica, Postboks 55 sentrum, 0101 Oslo
 

Nettbutikk

Når du kjøper produkter i vårt nettbutikk, må du oppgi navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer. Dette er informasjon vi trenger for å fullføre din bestilling. Denne informasjonen slettes fra nettbutikken 3 måneder. Betalingsinformasjonwn, enten du velger å betale med Vipps eller faktura, vil bli liggende i vårt regnskapssystem som dokumentasjon for bokføring i tråd med regnskapslovens bestemmelser.
 
Ønsker du å motta informasjon fra oss om nye produkter, kan du melde deg på vårt nyhetsbrev.
 

Nyhetsbrev

Du kan abonnere på nyhetsbrev slik at du mottar nyheter og informasjon på e-post fra oss. 
 
E-postadressen brukes til å sende deg nyhetsbrev via tjenesten MailChimp, og kan også ved samtykke bli brukt av Agenda Magasin på Facebook og andre plattformer for å vise deg tilpassede digitale annonser. Vi gir ikke ut e-postadressen din til andre tredjeparter, eller bruker den til formål du ikke har samtykket til.
 
I nyhetsbrev du får av oss er det lenker for å melde deg av nyhetsbrevet og til personopplysninger. Du kan få innsyn i hvilke data som er registrert, og kan selv selv å fjerne eller oppdatere opplysningene.
 
E-postadressen din lagres inntil du selv velger å fjerne dataene.
 

Deling sosiale medier

Når du deler innhold i sosiale medier legger du ut informasjon på en tredjeparts tjeneste. Hvordan denne håndterer personopplysninger reguleres av din avtale med tjenesten. Informasjon om at du har delt innhold fra www.respublica.no lagres ikke hos oss.
 

Sikkerhet

Nettstedet bruker programmet Wordfence Security, levert av det USA-baserte programselskapet Defiant, for å beskytte selve påloggingen. 
 
Wordfence registererer IP-adressen til alle som ønsker å logge seg inn. Ved mistenkelig aktivitet, det vil normal si at noen gjør gjentatte forsøk på å logge seg inn med ugyldige passord, vil den aktuelle IP-adressen bli utestengt helt til nettsidens administrator manuelt har opphevet blokkeringen.
 
Wordfense/Defiant har for øvrig skriftelig forpliktet seg til å følge europeiske regler for håndtering av personopplysninger, også kjent som GDPR-forordningen.