I høst gir vi ut boken Terror i Europas hjerte som tar utgangspunkt i terrorangrepene i Paris i 2015. Forfatter Vibeke Knoop Rachline har bodd en årrekke i Paris, byen er blitt en del av henne og hun en del av den. For henne ble terroren personlig. 

Det er snart fire år siden 130 personer mistet livet i seks nøyaktig koordinerte terrorangrep i Paris. Den 13. november 2015 smalt det i tre bomber under fotballkampen mellom Frankrike og Tyskland på Stade de France. Samtidig kjørte en bil til flere fortauskaféer i Paris og meide gjestene ned med maskingevær. I konsertlokalet Bataclan var 1 500 fans på konserten med bandet «Eagles of Death Metal». De ble fanget som gisler av tre terrorister i et inferno. Slik forgikk angrepet som IS fullt og helt planla og gjennomførte på europeisk jord i 2015.

Forfatteren følger Salah Abdeslam, den eneste overlevende terroristen, på hans vei fra festglad ungdomskriminell i Brussel, til terrorist i Paris.

Boken utgis i september. 

Vibeke Knoop Rachline (f. 1954) har i en årrekke rapportert fra Paris, særlig for Dagbladet og Aftenposten og deltar i debatter i fransk radio og TV. Som journalist og beboer i Paris ble hun tidlig konfrontert med terrorisme. Hun dekket også attentatene i Madrid i 2004, og 22. juli 2011 (for franske medier). 13. november 2015 var hun igjen på jobb da IS slo til på seks steder i Paris, blant annet ved Bataclan.