Har du en god ide til en bok, men trenger hjelp til å spisse tema? Lurer du på hvordan du kan søke penger til prosjektet? Ta kontakt med en av våre redaktører!

Res Publica forlag har lang erfaring med å hjelpe våre forfattere med å tydeliggjøre sine prosjekter og skrive gode søknader. Det er viktig å få frem både tema og form . Kim Arne Hammerstad tok kontakt med oss for to år siden og han debuterte i vår med boken Politiske skandaler

«Res Publica hadde en Facebook-post hvor de oppfordret folk med ideer til fremtidige sakprosaprosjekter om å ta kontakt, så kunne de hjelpe til med søknadsprosessen opp mot NFFO. Dette var samme dagen som Sylvi Listhaug gikk av som justisminister etter sin skandale, og jeg tenkte at kanskje var det interesse for en bok om politiske skandaler der ute. Det verste som kunne skje var at de svarte at «dette er dessverre ikke aktuelt akkurat nå», så jeg sendte en epost og fikk svar samme dag om at de gjerne ville hjelpe meg. Jeg laget et utkast til søknadstekst og skrev et innledningskapittel på et par sider, og fikk gode tilbakemeldinger fra redaktør Stian Bromark underveis. Jeg fikk også en intensjonsavtale fra forlaget, noe som har jeg forstått er positivt i søknaden til NFFO – selv om det ikke er en garanti for at du får en endelig kontrakt, er det et tydelig signal til NFFO om at det er et forlag som er interessert i prosjektet. Noen måneder senere fikk jeg den fantastiske nyheten om at jeg fikk innvilget søknaden, noe som gjorde at jeg kunne jobbe med prosjektet på fulltid i en lengre periode. Hadde jeg ikke sendt den eposten til Res Publica, ville det neppe blitt noe av dette prosjektet.»

Se lenke til NFFO sine stipendsider og ta kontakt med oss i god tid før fristen 15. april: https://nffo.no/stipender/forfattere

Les om Kim Arne Hammerstads bok her