Bokhøsten er i gang, og disse to bøkene kommer i butikken 13. august og lanseres senere denne måneden med to arrangementer.

22. august inviterer vi til Heidi Taksdal Skjeseths lansering:

Boka «Løgn. Hvorfor Trump lyver og hva det gjør med oss» handler om det postfaktuelle samfunnet, der løgn presenteres som sannhet av verdens mektigste mann og en fragmentert informasjonsstrøm forvirrer og paralyserer borgerne.

Heidi Taksdal Skjeseth har i en årrekke vært Dagsavisens korrespondent i USA. I sin nye bok, som lanseres i dag, viser hun hvordan løgn og desinformasjon førte Donald Trump til Det hvite hus og hvorfor løgnen treffer så godt i dagens USA. 

Møt henne i samtale med NRKs mangeårige USA-korrespondent Tove Bjørgaas på Bortenfor i Oslo, onsdag 22. august kl. 18.00. Se arr på fb

30. august er det Ingeborg Eliassen og Sven Egil Omdal som har debatt:

Moderator: Sigrun Aasland, fagsjef i Tankesmien Agenda 
Panel:
– Ingeborg Eliassen, forfatter og tidligere utenriksjournalist i Stavanger Aftenblad 
– Svein Egil Omdal, forfatter og kommentator i Stavanger Aftenblad 
– Kalle Moene, professor i økonomi 

De nærmeste årene vil føre med seg teknologiske endringer som vil fjerne mange arbeidsplasser. Roboter truer jobbene til både butikkmedarbeidere, reiseagenter, sjåfører og fondsmeglere. Stadig flere skyves ut av et arbeidsliv som ikke trenger dem lenger. Velferdsstaten som skal sørge for dem, er under press. For å unngå et framtidig sosialt sammenbrudd må vi tenke nytt om forholdet mellom arbeid og kapital, fritid og velferd. Det er her den gamle ideen om borgerlønn har fått ny aktualitet. 

Forfatterne Sven Egil Omdal og Ingeborg Eliassen tar i sin bok «Borgerlønn. Ideen som endrer spillet», den internasjonale diskusjonen om borgerlønn hjem til Norge. De møter professor i økonomi Kalle Moene og kommentator i Financial Times, Martin Sandbu (venter på bekreftelse) til debatt – ledet av Sigrun Aasland fra Tenkesmien Agenda.

«Borgerlønn. Ideen som endrer spillet» utgis av Res Publica og kan kjøpes på arrangementet og i bokhandleren.

Velkommen til boklansering og debatt, torsdag 30. august, kl. 17.30 på Kulturhuset i Oslo, se fb