Sylo Taraku er aktuell med ny bok om sekulære muslimer.

I Frihetskampen i islam møter vi modige mennesker som står opp mot mektige fundamentalistiske krefter. De er det liberale demokratiets fremste allierte i kampen mot reaksjonær islam både hjemme i Norge og i den globale verdikampen. Likevel vet vi lite om dem, og de er ofte misforstått.

Sylo Taraku har muslimsk bakgrunn fra Kosovo og har i flere år vært en del av det sekulære muslimske miljøet i Norge. I denne boken skriver han innsiktsfullt om hvordan progressive muslimer kjemper en selvoppofrende kamp for å bygge bro mellom islam og opplysning, mellom fortid og fremtid.

Hvem er de sekulære muslimene? Hva er deres kampsaker, og hvordan jobber de for å realisere dem? Det er spørsmålene denne boka svarer på. Den utfordrer fordommene mot muslimer, den vil skape debatt – og samtidig håp om at endring er mulig.

 

Sylo Taraku (f. 1973) er til daglig rådgiver i Tankesmien Agenda og er en mye brukt kommentator og foredragsholder om innvandring, populisme og nasjonalisme.

I 2016 debuterte han som forfatter med boka Innvandringsrealisme (Dreyers forlag) og i 2018 kom den kritikerroste Balkanisering av Europa ut.