Velkommen til boklansering 1. april klokken 18:00 av Stein Aabøs bok Sosialisten. Et portrett av Stein Ørnhøi i Fritt Ords lokaler i Uranienborgveien 2.

På scenen får vi den portretterte hovedpersonen i samtale med forfatter Stein Aabø, SV-leder Audun Lysbakken og tidligere SV-leder Kristin Halvorsen. Samtalen ledes av Sigrund Aasland fra Agenda.

Dørene åpner kl. 17:30 – programmet starter kl. 18:00. Det blir boksalg og signering.

Arrangementet er et samarbeid med Tankesmien Agenda, det er gratis og åpent for alle.

OM BOKEN:
Stortingspolitiker, Nei til EU-leder, NRK-mann, teatersjef, valgkommentator, spaltist. I over 50 år har Stein Ørnhøi markert seg i offentligheten med sterke, ofte kontroversielle meninger.

Ørnhøis veltalenhet har gitt ham makt og innflytelse. Et utsagn fra ham i ett medium, sprer seg som lyngbranner til andre. Men han har også bygd allianser og nettverk og utøvd makt utenfor de formelle kanaler. Som sentral i dannelsen av partiet SV, har han tatt sin rolle som forvalter av partiets politiske arv på alvor.

Hvem er så denne Stein Ørnhøi, som i en alder av nesten 72 år fikk Dagbladet til å rydde plass til ni hele avissider på ham noen dager i august i 2007? Hvem er han som angivelig var i posisjon til å påvirke hvilke milliardinvesteringer den norske regjeringen skulle gjøre på flykjøp?

Stein Ørnhøi, som ikke riktig klarte å bestemme seg for om han skulle bli politiker eller journalist. Eller regissør. Og som derfor hoppet mellom rollene. Ørnhøi holdt på å dø som 42-åring, men strener mot 85 med uforklarlig og fornybar energi.

Forfatter og politisk kommentator Stein Aabø har skrevet et nært portrett av et fargerikt menneske.