Tøft å tåle2018-05-03T09:27:12+00:00

Project Description

Cover - Tøft å tåleTøft å tåle. Når sjefen trakasserer – hva gjør vi da?

av Ingar Kaldal

ISBN: 9788282260336

Heftet utgave

 

Vi tilbringer mye tid på arbeidsplassen. Det er viktig at vi som ansatte føler et fellesskap med våre kolleger. Samtidig er det i vår interesse å være på god fot med lederne, de som kan avslutte arbeidsforholdet vårt eller forfremme oss og gi mer lønn.

Tøft å tåle viser situasjoner der lederen trakasserer. Hvordan opplever og takler vi som ansatte slike situasjoner? Hvilke rettigheter har vi? Hvordan skal vi oppføre oss? Hvordan reagerer vi som kolleger når noen blir mobbet og trakassert på jobben?

Hvorfor brukes ordet taushetsplikt når det er snakk om sensur og munnkurv? Hvorfor er en ”lojal” arbeidstaker en som ikke sier i fra om problematiske forhold på arbeidsplassen? Hva menes egentlig med at arbeidslivet blir ”stadig tøffere”? Kaldal viser også hvordan vi lett unnskylder ledere som trakasserer med at måten de oppfører seg på, er en del av deres personlighet og noe man må akseptere.

Hvordan skape et arbeidsmiljø der fellesskapet er sentralt? Denne boka er et redskap for dialog og refleksjon kolleger i mellom, og mellom ansatte, tillitsvalgte og ledelse.

Ingar Kaldal er professor i historie ved NTNU. Han har skrevet bøker og artikler om arbeidsliv, fagbevegelse og dagligliv.

 

Les intervju med forfatteren på Radikal portal her

 

Kjøp boka i for eksempel nettbutikken tronsmo.no – eller i en bokhandel nær deg.

 

Privacy Policy Settings