Løgn.2018-09-25T12:37:37+00:00

Project Description

Heidi Taksdal Skjeseth
Løgn. Hvorfor Trump lyver og hva det gjør med oss

ISBN 9788282260749

I salg: 15.08.2018

Pris: 349,-

Hvis ingenting er sant, er alt mulig. Da blir makt til rett. Da vil propaganda erstatte offentlig debatt. Desinformasjon, løgn og undergraving av fakta truer dermed selve grunnlaget for demokratiet.

Boka Løgn. Hvorfor Trump lyver og hva det gjør med oss handler om det post-faktuelle samfunnet, der løgn presenteres som sannhet av verdens mektigste mann og en fragmentert og uetterrettelig informasjonsstrøm forvirrer og paralyserer borgerne. 

Heidi Taksdal Skjeseth har i en årrekke vært Dagsavisens korrespondent i USA. Her viser hun hvordan løgn og desinformasjon førte Donald Trump til Det hvite hus og hvorfor løgnen treffer så godt i dagens USA. Samtidig forteller hun en historie som er relevant for oss alle. Den handler om falske nyheter som spres raskere enn fakta, om teknologigiganter som toer sine hender mens polariseringen vokser, om hvordan mistillit fører til apati og kynisme og om hvorfor vi alle er så lette å lure.

Heidi Taksdal Skjeseth (f.1980) er en norsk utenriksjournalist og
forfatter. Hun har rapportert fra over 40 land, og jobbet som
korrespondent for Dagsavisen fra 2010 til 2016. Hun har en MA i
journalistikk fra Columbia University, og var fellow ved Reuters Institute i
Oxford i 2017. Hun jobber i Dagsavisen og bor i Oslo, inntil videre.

 

OMTALE

«Skjeseth har skrevet en god, dyster bok som viser at det vil bli mye verre før det kanskje blir bedre.» – Kristian Hegertun, Vårt Land

 

Privacy Policy Settings