Alt skal bli forandra. Snart2018-09-25T12:23:50+00:00

Project Description

Alt skal bli forandra. Snart 

100 norske dikt om fellesskap og kamp

Anne Marit Godal og Leif Høghaug

ISBN: 9788282260763

Pris; 299,-

I salg: 15. august

Arbeiderlyrikken har hatt en sterk og rik tradisjon i Norge. Både til arbeid og fest har den vært skrevet og lest, og mange har gode minner knyttet til diktene skrevet av Rudolf Nilsen, Inger Hagerup og Johan Falkberget. Diktene har ofte kretset rundt tema som fellesskap og kamp, og skildret hverdagen til arbeideren på fabrikken eller solidaritet med fascismens ofre. Men hvem skriver arbeiderdikt i dag, og hva skildrer man nå?

Godal og Høghaug har til denne antologien valgt ut dikt fra arbeiderlyrikkens «storhetstid» før krigen, de har med eksempler fra 1960- og 70-tallets aktivister og inkluderer også moderne poesi som de mener tematiserer utenforskap og solidaritet i dag. Av lyrikere i boken vil du finne både Bjørnstjerne Bjørnson, Ellisif Wessel, Alf Prøysen, Nordahl Grieg, Terje Johanssen, Bjørn Aamodt, Inger Elisabeth Hansen og Sumaya Jirde Ali.

Anne Marit Godal (f. 1972) har vært med i Framfylkingen, AUF og politikk og kulturliv i arbeiderbevegelsen i mange tiår. Hun er utdanna statsviter med nordisk litteratur i sekken, har bygd opp litteraturorganisasjonen Leser søker bok og losa Store norske leksikon over i en digital tid.

Leif Høghaug (f. 1974) er litteraturviter, forfatter og oversetter. Han har utgitt diktsamlingene Fama (2012) og Kommunion 2017 (2017). Høghaugs oversettelse av Marx’ og Engels’ Det kommunistiske partis manifest utkom i 2016. Han arbeider for tiden med en komplett oversettelse av James Joyces Finnegans Wake.

 

OMTALE 

«Hvis du har sans for lyrikk og sokner til venstresida, gå hen og kjøp. Dette er en bruksbok, hva enten du vil ha et dikt til frokosten, låne gode formuleringer til en tale, eller lese høyt ved sosiale og politiske tilstelninger.» – Knut Kjeldstadli, Klassekampen 

 

Privacy Policy Settings