I oktober utgir vi Det norske jødehatet. Propaganda og presse under okkupasjonen av Bjørn Westlie. 

I krig er sannhet det første offeret, og slik var det også i Norge under andre verdenskrig. Men det var ikke bare de tyske okkupantene som tok kontroll over norske medier – mindre omtalt er i hvor stor grad Nasjonal Samling (NS) bidro til sensur av og propaganda i norske aviser. NS presset avisene til å trykke hatefulle og jødefiendtlige artikler fra partiets eget pressebyrå Norsk Artikkeltjeneste (NAT). NATs funksjon, og innholdet i artiklene har til nå vært et ubeskrevet kapittel i denne delen av vår okkupasjonshistorie og boken viser hvordan NS utnyttet den tyske okkupasjonen til politisk å endre norske aviser.

Forfatter Bjørn Westlie kobler denne propagandaen i avisene under krigen, til tyskernes aksjoner mot de norske jødene, som kulminerte i deportasjonen i 1942. Kunne norske redaktører handlet annerledes i denne situasjonen, og hvorfor ble det ikke tatt et oppgjør med denne kollaborasjonen etter krigen?

Boken utgis i oktober. 

Bjørn Westlie (f. 1949) er norsk journalist, forfatter og historiker med doktorgrad. Han har vært journalist i Klassekampen og Dagens Næringsliv, og undervist ved OsloMet. Han fikk Brageprisen for Fars krig i 2008, og har skrevet flere bøker med tema fra andre verdenskrig, blant annet Fangene som forsvant (2015).