Omtale
AKKURAT DET MAN TRENGER
«Han blander fagforeningshistorie med historie, politikk med litteratur, og sveiper over hele forfallshistorien som er den moderne serviceindustrien. [… ] ‘Et fag i forfall’ er undertittelen på boka, og Tharaldsen holder fagligheten like høyt som organisert kamp. Faktisk henger de sammen. For det kan synes som en uoverkommelig oppgave å skulle reise både stoltheten og kampviljen i en industri som er så utsatt. Men Tharaldsens ingredienser – å kjenne sin historie, peke ut årsakene, hegne om fagligheten – bør være akkurat det man trenger. En skrivende, tenkende servitør kommer som bestilt.» – Karin Haugen, Klassekampen
IKKE SÅ RENT LITE TANKEVEKKENDE – TERNINGKAST FEM
«Andreas Tharaldsen har skrevet ei interessant bok om hva som har skjedd og skjer på, ved, rundt og bak restaurantbordet vi alle har et eller annet forhold til. […] Det er på mange vis ei interessant reise, og Tharaldsens refleksjoner rundt hvordan [kelner-]yrket har utvikla seg og hvor det er på vei, er ikke så reint lite tankevekkende. […] Statusen og stoltheten er på ingen måte det den en gang var, og Tharaldsen er oppriktig bekymra for fremtida til yrket. Det beskriver og begrunner han på et bra vis og på mange måter roper han et varsko mange – på begge sider av bordet, bokstavelig talt – bør ta til seg.» – Tor Hammerø, Nettavisen
KELNEREN ER IKKE DØD. MEN FAGET ER SØREN MEG TRUET
«Hva kan du lære av en hovmester? Mer enn du tror. Men skynd deg, for yrkesgruppen er truet. […] I den ferske boken «Hvem drepte kelneren» hevder forfatter Andreas Tharaldsen at trusselen er reell. Han etterlyser fagpersonen som med kyndig hånd, yrkesstolthet og anstendig lønn gir nettopp den type opplevelser jeg fikk i regnet. Han peker mot en tid da faget var beskyttet, men som siden har vært i jevn nedgang. Før var yrket en karrierevei. Nå er det oftere en mellomstasjon på vei til noe annet. […] Kelneren er ikke død. Men faget er søren meg truet. Så min oppfordring er denne: Sett pris på de dyktige fagpersonene når du møter dem.» – Ingvild Tennfjord, A-magasinet