Søndag 23. oktober kl 14 lanserer Bjørn Westlie sin nye bok Mørke år på HL-senteret i Oslo.

Negative holdninger og fordommer mot jødene florerte i norsk kulturliv og offentlighet i mellomkrigsårene. Rasehygiene var et populært forskningsfelt, og bondebevegelsen ga jødene skylden for den økonomiske krisen. Få med deg lanseringen av Bjørn Westlies nyeste bok: «Mørke år. Norge og jødene på 1930-tallet».
Selv etter nærmere hundre år i landet ble jødene betraktet som et fremmedelement i det norske samfunnet. Kan denne antisemittismen forklare hvorfor mange nordmenn bisto tyskernes internering og deportasjon av de norske jødene under krigen? Westlie tegner et urovekkende bilde av Norge og nordmenns holdninger til jøder, og omtaler perioden som «de mørke årene».
Forfatteren ønsker en debatt om nordmenns egne holdninger og ansvar – noe som lenge har blitt overskygget av nazistene og tyskernes handlinger.
Jødehatet i nazistiske og ekstreme organisasjoner i perioden er velkjent, men jødehatet oppsto ikke i 1940 – det hadde eksistert i Norge i lang tid. Westlie tegner et urovekkende bilde av Norge og nordmenns holdninger til jøder, som gjør at denne tiden med rette kan omtales som det mørke 30-tallet.
Velkommen til HL-senteret  – Huk Aveny 56, Oslo
https://www.facebook.com/events/818733016153105