Gine Jonassen er ansatt i nyopprettet stilling som salg- og markedssjef i forlaget Res Publica. Jonassen kommer fra stillingen som kategori- og innkjøpssjef for bøker i Norli Libris.

«Jonassen har 12 års erfaring fra bokhandel, de siste fire årene som innkjøpssjef i Norli Libris – hennes erfaring fra bransjen er gull verdt for ethvert forlag og vi i Res Publica er utrolig glade for at hun valgte å bli med på nettopp laget vårt,» uttaler daglig leder Stian Bromark.  Selv ser Jonassen frem til å lære bokbransjen å kjenne fra forlagssiden:

 «Forlaget Res Publica har en svært spennende profil og tar mål av seg å utvikle interessante bøker av høy kvalitet, med utgivelser som skal formidle kunnskap og sette agenda. Forlaget består av dedikerte og dyktige medarbeidere med en målsetning om å fullt ut utnytte synergiene man får ved å være tilknyttet Agenda Magasin og Tankesmien Agenda.

Jeg har vært så heldig å jobbe med en lang rekke kunnskapsrike og dedikerte bokelskere på bokhandlersiden av bransjen. Nå ser jeg frem til å bli en del av et spennende team som med sine utgivelser ønsker å bidra til å sette dagsorden i samfunnsdebatten.»

Res Publica planlegger åtte utgivelser denne høsten og Stian Bromark ser frem til økt synlighet og salg av forlagets bøker med sin nye medarbeider på plass fra august.

 I tillegg til sine år i Norli Libris har Gine Jonassen tidligere vært sentral i Ark bokhandel som innkjøper av skjønnlitteratur, og hun var ansvarlig for å bygge opp boksatsningen for Platekompaniet. Hun har også vært aktiv i arbeidet med Brageprisen, senest som del av Bragerådet.