Kven skal eige jorda? Ei bok om mat og makt 2018-08-28T15:28:15+00:00

Project Description

Kven skal eige jorda? Ei bok om mat og makt 

Astrid Sverresdotter Dypvik og Hilde Havro (red.)

ISBN 978-82-8226-063-3

Utgis 15.01.2018

 

Bli med til Ukrainas fruktbare svartjordbelte, til frustrerte småbønder på den polske landsbygda, til danske storbønder med urovekkande høg personleg gjeld, og til ei norsk fjellbygd der familien diskuterer kven som skal arve garden. 

Maten vi et, og jorda der maten blir produsert, har blitt svært attraktivt for storkapitalen å spekulere i. Denne boka skildrar kappløpet om verdas landbruksjord. Den fortel om investorarenes makt, internasjonal handel og EUs og Norges landbrukspolitikk.

Kven som eig jorda har konsekvensar for oss alle. 

«Denne boka gir en dyp kunnskap om maktforholdene som styrer matproduksjonen, og bør leses av alle som er opptatt av mat, fordeling og handelspolitikk.»

Helene Bank, spesialrådgiver i For Velferdsstaten

 

Astrid Sverresdotter Dypvik (f. 1977) er journalist i Nationen. Ho har tidlegare gitt ut bøkene «Det var DDR. Forteljingar om eit nedlagt land» (2012) og «Berlinhistorier. Kald krig i den delte byen» (2017).

Hilde Lysengen Havro (f. 1975) er debattleiar og kommentator i Nationen. Ho hadde ansvaret for «Kven skal eige jorda»-serien som fekk Internasjonal Reporter-diplom under Skup-konferansen 2017.

Kjøp boka i for eksempel nettbutikken tronsmo.no – eller i en bokhandel nær deg.

Privacy Policy Settings