Innleid og underbetalt2019-01-08T16:32:01+00:00

Project Description

James Bloodworth 

Innleid og underbetalt 

ISBN 9788282260800

Pris: 349,- 

Forventes utgitt: 29.01.2019

 

Journalist James Bloodworth tilbrakte seks måneder undercover i noen av Storbritannias mest utmattende jobber. Han var løsarbeider på et Amazon-lager, var sin egen «sjef» som Uber-sjåfør, telefonselger og ansatt på nulltimers-kontrakt i eldreomsorgen.

Han bor i kollektiv sammen med kolleger fra Øst-Europa i råtne leiligheter, der det fyker kakerlakker over gulvet. Det eneste som duger når nok en slitsom arbeidsdag er over, er junk food og alkohol. Bloodworth tjener så vidt nok penger til å overleve.

Helt fra Margaret Thatchers tid har det tradisjonelle arbeiderklassesamfunnet blitt undergravd i Storbritannia. Der man før hadde sterke fagforeninger, verdighet og framtidshåp, har man nå underbetalte jobber uten sikkerhet.

 

James Bloodworth er journalist og forfatter. Han skriver ukentlig for nyhetsnettstedet International Business Times og har vært publisert i blant andre Guardian, New York Review of Books og Wall Street Journal. Han er tidligere redaktør av det politiske nettstedet Left Foot Forward – og er en markant samfunnskommentator i Storbritannia.   

 

OMTALE

«En svært foruroligende bok, uansett hvilken politisk tilhørighet du måtte ha … meget god.» Sunday Times

«Kraftfull, opprørende og avslørende.» Evening Standard

Privacy Policy Settings