Project Description

Fallitt. Norske finansielle kriser

Trond Gram

ISBN 978-82-8226-041-1

Heftet, 264 sider

I 1816 gikk trelasthandler Otto Collett rundt i Kristiania og jamret over pengemangel og «de daarlige konjunkturer for trælasten». Få år senere gikk han og en rekke andre handelshus over ende i en av de første norske finanskriser, en krise som dro store deler av det norske borgerskapet med seg. Siden har finansielle kriser preget norsk historie med jevne mellomrom.

Fra arendalskrakket i 1886 til finanskrisen i 2008 har bank- og finanskriser satt sitt merke på det norske samfunnet, ofte i form av arbeidsledighet, nød og elendighet. Ofrene har vært mange, fra de rikeste av de rike, til de fattigste av de fattige. Dette er historien om noen av disse krisene, hva som skjedde og hvordan de ble håndtert.

Trond Gram (f. 1976) er historiker og tidligere journalist. Han jobber nå som kommunikasjonsrådgiver i LO.

 

 

«Endelig. Trond Gram har skrevet oversiktsverket om norske økonomiske kriser. Fallittene. Øye­blikkene da kredittmarkedene fryser, hovedstolen går til helvete og ærver­dige familier kastes på gaten. (…) For en gang skyld ønsker denne anmelderen seg at forfatteren hadde skrevet ihvertfall 100 sider til om temaet. Han har penn til det»

– Ole Ness, Finansavisen

Les anmeldelse av Karsten Alnæs i Dag og Tid

Hør samtale med «Valebrokk&co» på E24

Les anmeldelse av Ole Ness i Finansavisen

Hør om norske finansielle kriser på Nrk Ekko

 

Kjøp boka i for eksempel nettbutikken tronsmo.no – eller i en bokhandel nær deg.